GSV Wilskracht geeft elke vrijdagmiddag gymnastiek lessen voor jong en oud, jongen of meisje. Tijdens deze lessen halen we alles uit de kast, we springen, rollen, klauteren, glijden en rennen over de toestellen, zoals kasten, banken, trampolines, matten en natuurlijk de tumblingbaan, de 12 meter lange opblaasbaan. 

Waarom gymnastiek? In de eerste levensjaren vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Voor de groep kinderen vanaf 9 jaar zal er meer uitdaging in de oefeningen worden gestoken. 

Als uw kind een keer wil komen kijken of mee wilt doen, iedereen uit Loenen aan de Vecht en omstreken is van harte welkom!   

Ieder vrijdag middag tijdens schoolweken:

– 15.30 uur: Kleutergym voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar
– 16.15 uur: Recreantengym voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar
– 17.00 uur: Powergym voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar 

locatie: Gymzaal Loenen a/d Vecht.

Contributie € 94,- per half jaar.  

 

Sluit Menu